Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιουν-2021 12:56

  Κορονοϊός: Η Pfizer λέει ότι το εμβόλιό της είναι κατά 90% αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

  Pfizer εργοστάσιο 15.03.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, όπως δήλωσε στέλεχος της Pfizer στο Ισραήλ την Πέμπτη σύμφωνα με το Reuters.

  Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, γίνεται διεθνώς η επικρατέστερη εκδοχή του ιού.

  "Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η Δέλτα, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου κατά 90%, για την πρόληψη της νόσου", όπως δήλωσε στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Army Radio ο Alon Rappaport, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.

  Το Ισραήλ, με μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, εξακολουθεί να στερείται αρκετών δεδομένων για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, δήλωσε από τη μεριά της η Sharon Alroy-Preis, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας της χώρας.

  "Συλλέγουμε τώρα τα δεδομένα. Είχαμε τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ισραήλ - περίπου 200 - οπότε θα μάθουμε περισσότερα σύντομα", δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

  Από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ