Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 14:22

  Ισπανία: Οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο εξόδου από την bad bank Sareb

  Ισπανία: Οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο εξόδου από την bad bank Sareb
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ισπανικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να βγουν από την κεφαλαιακή δομή της ισπανικής bad bank, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Sabadell, καθώς η Sareb επανεξετάζει τον ρόλο της, δεδομένης της συνεχούς ζημιάς που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

  Το πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο δημιουργήθηκε για να αναλαμβάνει τα επισφαλή δάνεια από την χρηματοπιστωτική κρίση το 2012, με το όνομα Sareb, αντιμετωπίζει δυσκολίες από τη δημιουργία της, καθώς η πτώση στις τιμές real estate έχει προκαλέσει πτώση στην αξία των δανείν και των assets.

  Το 2020, η Sareb εμφάνισε ζημιές 1,07 δισ. ευρώ ενώ τα έσοδα μειώθηκαν 38%, σε έναν χρόνο που σημαδεύτηκε από την ύφεση 10,8% στην Ισπανία εξαιτίας της πανδημίας.

  Τη Δευτέρα μάλιστα η υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino, εξέφρασε την ανάγκη να εργαστούν πάνω σε μια νέα στρατηγική για τη sareb στα επόμενα χρόνια.

  Το ισπανικό κρατικό ταμείο διάσωσης FROB, ελέγχει το 45,9% στη Sareb, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στις τράπεζες κυρίως, με τη Santander να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, ύψους 22,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ