Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 13:10

  Βρετανία: Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις τον Ιούνιο

  Βρετανία: Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ αυτό τον μήνα, και η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε ελαφρώς μόνο από το ιστορικό υψηλό του Μαΐου, όταν οι περιορισμοί για τον κορονοϊό άρχισαν να αίρονται.

  Τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit εμφάνισαν ότι ο σύνθετος ΡΜΙ σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας από το 1998, στις 61,7 μονάδες, όχι πολύ Μαρία από το άνευ προηγουμένου 62,9 του Μαΐου.

  Το κόστος εισαγωγής αντιστοιχεί σε προηγούμενη αύξηση-ρεκόρ του Ιουνίου 2008, και οι τιμές που χρεώθηκαν από τις εταιρείες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνο από το 1999 που ξεκίνησε η καταγραφή των δεδομένων.

  Ο πληθωρισμός που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές θα μπορούσε ώρα να έχει αυξηθεί περαιτέρω αφού ξεπέρασε τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας τον προηγούμενο μήνα, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

  Η BoE δεν αναμένεται να αλλάξει τη νομισματική πολιτική όταν ανακοινώσει την απόφαση της τον Ιούνιο, αλλά οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν εάν θα διατηρήσει την άποψη ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι πιθανό να αποδειχθεί παροδική.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ