Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 16:38

  Μ. Σχοινάς: Η ασφάλεια, άγκυρα της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ και παράγοντας της παγκόσμιας σταθερότητας

  Μ. Σχοινάς: Η ασφάλεια, άγκυρα της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ και παράγοντας της παγκόσμιας σταθερότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Oι ΗΠΑ επέστρεψαν, αλλά η Ευρώπη δεν έφυγε ποτέ από τη διατλαντική εταιρική σχέση και είμαστε ικανοποιημένοι που τώρα η ασφάλεια γίνεται ξανά άγκυρα της διατλαντικής συνεργασίας, η οποία θα γίνει παράγοντας παγκόσμιας σταθερότητας" ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την Υπουργική Διάσκεψη Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, στη Λισαβόνα.

  Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ έχουν "τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αρχές, το ίδιο μοντέλο κοινωνίας και τις ίδιες φιλοδοξίες για να σφυρηλατήσουμε μία win-win εταιρική σχέση σε αυτά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα, όπως η κυβερνοασφάλεια, η μετανάστευση, το έγκλημα και επίσης η κοινωνία των πολιτών".

  "Η διατλαντική συνεργασία πρέπει να έχει ανθρωποκεντρικά συστατικά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί αυτό από το να προχωρήσουμε μπροστά σε τομείς όπως η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία. Η Ευρώπη είναι η πιο εμβολιασμένη ήπειρος στον κόσμο. Έχουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ανοίγει την πόρτα της κινητικότητας, την επιστροφή στην κανονικότητα" επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ