Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 11:49

  Ιρλανδία: Άνοδο σημείωσε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο

  Ιρλανδία: 9.000 μωρά και παιδιά πέθαναν σε πρώην οικοτροφεία για ανύπαντρες γυναίκες που διαχειριζόταν η Καθολική Εκκλησία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ιρλανδικό καταναλωτικό κλίμα διαμορφώθηκε υψηλότερα τον Ιούνιο, και σημείωσε άνοδο πάνω από το ιστορικό μέσο όρο για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου αργά.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της KBC Bank Ireland, σημείωσε άνοδο στις 87,2 μονάδες τον Ιούνιο από τις 85,8 μονάδες τον Μάιο, στο ισχυρότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019 και πάνω από τον μέσο όρο των 25 ετών.

  Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο μετά από την υποχώρηση της εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο, ύστερα από την επιβολή του lockdown.

  Οι περιορισμοί αίρονται σταδιακά, ενώ τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις σε εστιατόρια σε εσωτερικό χώρο.

  "Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η σκιά της πανδημίας απομακρύνεται σταδιακά από την οικονομία και ως αποτέλεσμα, οι Ιρλανδοί καταναλωτές ανησυχούν όλο και λιγότερο για τις τρέχουσες συνθήκες καθώς και για το μέλλον”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της KBc Ireland, Austin Hughes.

  Οι χαμηλότερες προσδοκίες για τα οικονομικά των νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του χρέους και του διαθέσιμου εισοδήματος, στο επόμενο έτος, ήταν το μόνο αρνητικό της έρευνας του Ιουνίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ