Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιουν-2021 10:04

  Ιδρύματα IKEA - Rockefeller: Δημιουργούν ταμείο ύψους $1 δισ. για προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες

  Ιδρύματα IKEA - Rockefeller: Δημιουργούν ταμείο ύψους $1 δισ. για προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ίδρυμα IKEA και το Ίδρυμα Rockefeller ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ταμείο ύψους 1 δισ. δολαρίων για την υποστήριξη προγραμμάτων ανανεώσιμης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Το ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει φέτος, στοχεύει στη μείωση ενός δισ. τόνων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στην ενδυνάμωση ενός δισ. ανθρώπων μέσω ανανεώσιμης ενέργειας, όπως σημειώνουν τα ιδρύματα σε κοινή δήλωση.

  Το κάθε ίδρυμα θα παρέχει 500 κεφάλαια ύψους εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι τα ιδρύματα ελπίζουν να προσελκύσουν επιπλέον κεφάλαια 10 δισ. δολαρίων φέτος από διεθνείς οργανισμούς.

  "Αυτό μπορεί να είναι εμπορικά βιώσιμο. Υπάρχουν 1 δισ. δολάρια που αναλαμβάνουν το ρίσκο εκ των προτέρων και αυτό μπορεί να ξεκλειδώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε η Rajiv Shah, πρόεδρος του Ιδρύματος Rockefeller.

  Τα ιδρύματα έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την International Finance Corp. και την International Development Finance Corp των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ