Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Ιουν-2021 15:51

  Τουρκία: Παρουσιάστηκε το Alpagu, το νέο "καμικάζι drone"

  Τουρκία: Παρουσιάστηκε το Alpagu, το νέο 'καμικάζι drone'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην παρουσίαση του νέου μη επανδρωμένου, αλλά φονικού, αεροσκάφους (drone) με την ονομασία Alpagu προχώρησε η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος.

  "Το Alpagu χτυπάει τον στόχο με απίστευτη ακρίβεια, όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έγιναν στο πεδίο βολής Aksaray", αναφέρει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

  "Αμέσως μετά την απογείωσή του, το Alpagu ακολούθησε τον στόχο χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναζήτησης βάσει εικόνας και, χωρίς να γίνει αντιληπτό ως την τελευταία στιγμή, έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε κάνοντας χρήση των εκρηκτικών που φέρει", συνεχίζει η ανακοίνωση για το drone που κατασκεύασε η τουρκική STM.

  Το Alpagu, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ανήκει στην κατηγορία των "Περιφερόμενων Πυρομαχικών” (Loitering Munition), τα οποία στην καθομιλουμένη έχουν γίνει γνωστά ως "καμικάζι drone" ή "drone αυτοκτονίας". "Έχει σχεδιαστεί τόσο για αναγνώριση όσο και για να πλήττει στόχους με μεγάλη ακρίβεια, μπορεί να το χειριστεί ένας μόνο στρατιώτης αλλά και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα".

  Όπως καταλήγει η STM, το νέο drone, που ζυγίζει περίπου 2 κιλά μαζί με τα εκρηκτικά, ξεχωρίζει για την τεχνητή νοημοσύνη του, τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, αλλά και τη δυνατότητά του να πετυχαίνει τους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

  Πηγή: ahvalnews.com

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ