Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 17:38

  "Μάχη του λουκάνικου" - ΕΕ προς Βρετανία: Πρέπει να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη μας

  ΕΕ: Απέχουμε ακόμη αρκετά από μια συμφωνία για το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανία θα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρβπαϊκής Ένωσης εφαρμόζοντας πλήρως και ολόπλευρα το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία της συμφωνίας για το Brexit, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic, καλωσορίζοντας παράλληλα την βούληση την οποία εξέφρασε το Λονδίνο να συνεργαστεί στο ζήτημα των λουκάνικων που μεταφέρονται από τη Μεγάλη Βρετανία στη βρετανική επαρχία της Β. Ιρλανδίας.

  Το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να δείξει "αποφασιστική συμμόρφωση" στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, αντί να το θέτει συνεχώς υπό αμφισβήτηση, τόνισε ο Sefcovic, μιλώντας ενώπιον του Κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Την Πέμπτη, η Βρετανία είχε ζητήσει από την ΕΕ παράταση τριών μηνών στην επίλυση του ζητήματος των κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος τα οποία παράγονται στο κυρίως έδαφος του Ην. Βασιλείου και του πώς αυτά θα μπορούν να πωλούνται στο βρετανικό έδαφος στο νησί της Ιρλανδίας. Η ΕΕ δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα.

  "Χαιρετίζω το γεγονός ότι το Η.Β. αναγνωρίζει την αξία της κοινής προσέγγισης σε ένα από τα ζητήματα που μας χωρίζουν, δηλαδή την παροχή κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος από τη Μεγάλη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το Πρωτόκολλο στην ουσία αποτελεί μια έκφραση αμοιβαίας εμπιστοσύνης", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ