Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 20:16

  HSBC: Ανακοινώνει έξοδο από την λιανική τραπεζική στη Γαλλία

  HSBC: Ανακοινώνει έξοδο από την λιανική τραπεζική στη Γαλλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HSBC πρόκειται να ανακοινώσει την πώληση των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία στον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Cerberus την Παρασκευή, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

  Η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με την Cerberus πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το κόστος σε ολόκληρο τον όμιλο.

  Εκπρόσωπος της HSBC επιβεβαίωσε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τα εργατικά συνδικάτα την Παρασκευή για να συζητηθούν οι δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Η Cerberus αρνήθηκε να σχολιάσει.

  Δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι η HSBC επρόκειτο επίσης να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία την Παρασκευή.

  Η HSBC αναμένεται να βάλει περίπου 1 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολάρια) στην επιχείρηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Cerberus, σύμφωνα με τέταρτη πηγή προσκείμενη στο θέμα, απηχώντας αναφορές στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για εισφορά έως και 1,5 δισ. ευρώ.

  Η γαλλική επιχείρηση λιανικής της HSBC διαθέτει 230 υποκαταστήματα και απασχολεί περίπου 3.900 υπαλλήλους. Η Lazard είναι σύμβουλος για την πώληση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ