Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 17:39

  To Obamacare επιβιώνει οριστικά - Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε προσφυγές Ρεπουμπλικανών

  To Obamacare επιβιώνει οριστικά - Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε προσφυγές Ρεπουμπλικανών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τις αγωγές της πολιτείας του Τέξας και άλλων πολιτειών της χώρας με Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες που είχαν ως στόχο τη νομοθετική κατεδάφιση του Obamacare, σε μια υπόθεση που θεωρείτο εμβληματική για την επιβίωση της μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα στο ασφαλιστικό σύστημα στις ΗΠΑ.

  Το δικαστήριο, με πλειοψηφία 7 έναντι 2, ανέτρεψε απόφαση εφετείου το οποίο είχε κρίνει συγκεκριμένη πρόνοια του συγκεκριμένου νόμου ως αντισυνταγματική.

  Ο δικαστής Stephen Breyer, ο οποίος συνέταξε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, δηλώνει ότι το Τέξας και οι άλλες πολιτείες που αμφισβητούν τον νόμο δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι υφίστανται ζημία από την εφαρμογή του.

  Η απόφαση αποτελεί κομβική νομική νίκη για όσους υποστηρίζουν τη συνέχιση της εφαρμογής του Obamacare, μέσω του οποίου δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη.

  Πρόκειται για την τρίτη φορά, από το 2010, που η συγκεκριμένη νομοθεσία επιβιώνει έναντι νομικών αμφισβητήσεών της ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ