Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 11:10

  Lane (ΕΚΤ): Ίσως να μην έχουμε όλα τα στοιχεία τον Σεπτέμβριο για να συζητήσουμε απόσυρση του ΡΕΡΡ

  Lane (ΕΚΤ): Ίσως να μην έχουμε όλα τα στοιχεία τον Σεπτέμβριο για να συζητήσουμε απόσυρση του ΡΕΡΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως να μην έχει τα στοιχεία που χρειάζεται μέχρι τη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane, διασκεδάζοντας τις προσδοκίες για αυτό που αναμένεται ως μια κρίσιμη συνάντηση.

  Η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα αυξημένο επίπεδο αγοράς ομολόγων, αλλά καθώς η οικονομία ανακάμπτει και η πανδημία υποχωρεί, κάποιοι φορείς χάραξης πολιτικής ξεκινούν ήδη μια συζήτηση για την μετακύλιση του προγράμματος στήριξης.

  "Δεν θα έχουμε απαραίτητα κάθε κομμάτι των δεδομένων που χρειαζόμαστε όσο προχωρούμε προς τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου”, ανέφερε ο Lane στην τηλεόραση του Bloomberg.

  "Τον Σεπτέμβριο ασφαλώς θα υπάρξει μια σημαντική συνάντηση, αλλά πρόκειται να έρθουν πολλά στοιχεία το φθινόπωρο”, πρόσθεσε.

  Ο Lane επανέλαβε την στάση της ΕΚΤ, ότι για την ώρα, είναι "πρόωρο και περιττό” να συζητήσουμε τις ερωτήσεις που σχετίζονται με το τέλος του προγράμματος 1,85 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ) της Τράπεζας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή και οι πιέσεις μισθών είναι χαμηλές.

  Ο Lane τόνισε ότι η ΕΚΤ θα αντισταθμίσει τον χαμηλότερο όγκο στις θερινές διαπραγματεύσεις, με την αγορά περισσότερων ομολόγων στη διάρκεια πιο ρευστών περιόδων, αγοράζοντας λιγότερα τον Αύγουστο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ