Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 11:11

  Γερμανία: Ρυθμό ανάπτυξης 3,3% το 2021 προβλέπει το Ifo (upd)

  Γερμανία: Ρυθμό ανάπτυξης 3,3% το 2021 προβλέπει το Ifo (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:47

  Η γερμανική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 3,3% το 2021, καθώς τα εμπόδια στην προσφορά στον τομέα της μεταποίησης συγκρατούν την βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo.

  Οι εκτιμήσεις για χαμηλότερη ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αντιστοιχούν σε μείωση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του Ifo τον Μάρτιο.

  Για το 2022, το ινστιτούτο περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 4,3% από το 3,2% προηγουμένως.

  Βραχυπρόθεσμα, τα προβλήματα στην παράδοση πρωτογενών προϊόντων συγκεκριμένα, είναι αυτά που συγκρατούν την οικονομία, ανέφερε ο οικονομολόγος του Ifo, Timo Wollmershaeuser.

  "Η ανάκαμψη, η οποία είναι ισχυρή λόγω του ανοίγματος της οικονομίας, ωθείται προς τα πίσω λίγο περισσότερο από ό,τι αναμέναμε την άνοιξη”, πρόσθεσε.

  Χαρακτηριστικό είναι πως οι Daimler και Volkswagen περικόπτουν τις θέσεις εργασίας σε κάποια από τα εργοστάσια τους καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεχίζουν να πλήττονται από την απουσία ημιαγωγών.

  Η ανάκαμψη από την πανδημία και τα προβλήματα στον εφοδιασμό επεξεργαστών, ξυλείας και άλλων υλικών, οδηγούν ανοδικά τις τιμές, ωθώντας το Ifo να προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 2,6% αυτό το έτος από 0,6% το 2020, προτού υποχωρήσει στο 1,9% το 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ