Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 10:31

  Κίνα: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα macro-στοιχεία

  Barron’s: Οι άγνωστοι “x” στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη της εργοστασιακής παραγωγής της Κίνας επιβραδύνθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, πιθανώς εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία.

  Η κινεζική οικονομία έχει σε μεγάλο βαθμό κατορθώσει να ανακάμψει από την ύφεση του κορονοϊού, αλλά αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι βάσεις για την ανάκαμψη δεν είναι ακόμη ασφαλείς εν μέσω προκλήσεων όπως η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, ιδιαίτερα η έλλειψη επεξεργαστών.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 8,8% τον Μάιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χαμηλότερα από την άνοδο 9,8% του Απριλίου.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 9%.

  Οι περισσότεροι παρατηρητές της Κίνας ανέμεναν κάποια επιβράδυνση στην παραγωγή του Μαΐου λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών για εξαγωγές, των υψηλότερων πιέσεων του κόστους για εργοστάσια και τους πιο σφιχτούς περιορισμούς στη βαριά βιομηχανία.

  Αλλά τόνισαν πως η υποκείμενη δραστηριότητα εμφανίζεται σταθερή, παρά το ότι τα μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης είναι στρεβλωμένα από τις συγκρίσεις με το προηγούμενο έτος.

  Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 12,4% σε ετήσια βάση τον Μάιο, χαμηλότερα από την ανάπτυξη 13,6% που ανέμεναν οι αναλυτές και χαμηλότερα από την αύξηση 17,7% του Απριλίου.

  Οι επενδύσεις σε πάγιο ενεργητικό αυξήθηκαν 15,4% στο πρώτο πεντάμηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 16,9%, έναντι της αύξησης 19,9% στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ