Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 17:39

  Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα cloud υπέγραψαν Telecom Italia και Cisco

  Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα cloud υπέγραψαν Telecom Italia και Cisco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία cloud της Telecom Italia, Noovle και η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Cisco, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη υπηρεσιών cloud για εταιρείες και φορείς δημόσιας διοίκησης, ανέφεραν σε δήλωσή τους την Τρίτη.

  Η κίνηση έρχεται καθώς η ιταλική κυβέρνηση προετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν εθνικό κόμβο cloud για δεδομένα δημόσιας διοίκησης που θα χρηματοδοτηθούν χρησιμοποιώντας ένα μέρος των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται για να βοηθήσουν την οικονομία της να ανακάμψει από την πανδημία.

  Η Ιταλία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία cloud που αναπτύχθηκε από μεγάλες υπερπόντιες εταιρείες, δήλωσε ο υπουργός καινοτομίας της Ιταλίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται στην Ιταλία.

  Η Noovle που ανήκει στη μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρεία της Ιταλίας, στοχεύει να έχει έσοδα 1 δισεκατομμύριο ευρώ ως το 2024 και διαχειρίζεται ένα δίκτυο 17 κέντρων δεδομένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα προχωρά την κατασκευή έξι νέων εγκαταστάσεων δεδομένων.

  Πέρυσι υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία με την Google.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ