Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 12:55

  Rehn (ΕΚΤ): Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΡΕΡΡ

  Rehn (ΕΚΤ): Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΡΕΡΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άφθονη στήριξη και θα συζητήσει τη μετάβαση από τις έκτακτες αγορές ομολόγων "εν ευθέτω χρόνο”, πιθανώς τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn.

  Η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων και δεν συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης ή απόσυρσης του προγράμματος των 1,85 τρισ. Ευρώ (ΡΕΡΡ), παρά το ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

  "Είναι πιθανό ότι σε κάποιο σημείο, η εκτίμηση μου είναι τον Σεπτέμβριο, θα συζητήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά τώρα είναι σημαντικό το να είμαστε ασφαλείς, παρά να στενοχωρηθούμε αργότερα”, ανέφερε ο Rehn σε συνέντευξη Τύπου.

  "Τώρα είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αγορές υπό το ΡΕΡΡ, όπως συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Rehn.

  Πρόσθεσε δε ότι το ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, όπως έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από την ΕΚΤ, και υποστήριζε πλήρως τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ