Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 21:08

  Κάιρο προς Άγκυρα: "Πάρτε αποστάσεις από ό,τι αποσταθεροποιεί την Αίγυπτο"

  Κάιρο προς Άγκυρα: "Πάρτε αποστάσεις από ό,τι αποσταθεροποιεί την Αίγυπτο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μήνυμα προς την Άγκυρα να αποστασιοποιηθεί από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την Αίγυπτο έστειλε το Κάιρο, με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι να αναφέρει ότι Λιβύη, ανατολική Μεσόγειος και Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι θέματα με μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της Αιγύπτου.

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου διαβεβαίωσε ότι Ελλάδα και η Κύπρος δεν ανησυχούν από την προσέγγιση της Τουρκίας στην Αίγυπτο. "Τους ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου", πρόσθεσε.

  Σχετικά με τις αιγυπτο-τουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί την τουρκική πολιτική ελπίζοντας στην άρση όλων των εμποδίων που αποτρέπουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων.

  Η Αίγυπτος εργάζεται για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η Άγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε ο υπουργός.

  Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι αν η Τουρκία δεν εκδώσει μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο ή δεν κλείσει τηλεοπτικά κανάλια που συνδέονται με την Αδελφότητα, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη, λέγοντας ότι όλες αυτές οι πολιτικές παρακολουθούνται και οι δεσμοί θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περίπτωση οποιασδήποτε προόδου.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά μας, αν θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ