Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 14:42

  Προσχέδιο απόφασης ΝΑΤΟ: Σκληρή γλώσσα για Ρωσία - Τι αναφέρεται για την Κίνα

  Στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ φέρνει η Αθήνα τις τουρκικές προκλήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.14

  Το ΝΑΤΟ θα χαρακτηρίσει επίσημα τη συμπεριφορά της Κίνας "συστημική πρόκληση" στην τελική ανακοίνωση της συνόδου σήμερα, σύμφωνα με αντίγραφο εγγράφου που βρέθηκε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, σε μια πρώτη τέτοια κίνηση για τη συμμαχία που ιστορικά επικεντρώνεται στη Ρωσία.

  "Οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και η δυναμική της συμπεριφορά παρουσιάζουν συστημικές προκλήσεις για τη βασιζόμενη σε κανόνες διεθνή τάξη και για τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια της συμμαχίας", θα πουν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στις ανακοινώσεις τους που θα δημοσιευθούν μετά το πέρας της συνόδου σήμερα στις Βρυξέλλες. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις ορίζουν την πορεία της στρατηγικής του ΝΑΤΟ.

  Σύμφωνα με το έγγραφο, η Συμμαχία θα επικρίνει την Κίνα για την ταχεία ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, την αδιαφάνειά της σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεών της και τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Ρωσία.

  Επιπλέον, το ΝΑΤΟ συμφώνησε σε ένα σχέδιο δράσης για το κλίμα προκειμένου να βοηθήσει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, η οποία θεωρείται πολλαπλή απειλή που επηρεάζει την ασφάλεια της συμμαχίας.

  Η συμμαχία έχει στόχο να αυξήσει την αφύπνισή της, την προσαρμογή, τον μετριασμό και να υπερβεί τις προσπάθειες όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, θα δηλώσει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αντίγραφο του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

  Για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, το ΝΑΤΟ θα ενσωματώσει επίσης τις παραμέτρους της κλιματικής αλλαγής στο πλήρες φάσμα εργασιών του, που κυμαίνονται από τον αμυντικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη ικανοτήτων έως την πολιτική ετοιμότητα και τις ασκήσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

  Διαβάστε ακόμη

  * Μακρόν: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι εχθροί του 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ