Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 09:57

  Lagarde: Ούτε συζήτηση ακόμη για απόσυρση της έκτακτης βοήθειας από την ΕΚΤ

  Βαρόμετρο για το πρόγραμμα κρατικού δανεισμού οι αποφάσεις της ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε σημείο καμπής αλλά η ανάκαμψη της πρέπει να είναι σταθερή και με διάρκεια προτού η ΕΚΤ μπορέσει να συζητήσει για την απόσυρση των μέτρων στήριξης, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde σε συνέντευξη της στο Politico.

  H EKT την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε να διατηρήσει έναν υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων ώστε να κρατήσει το κόστος δανεισμού εξαιρετικά χαμηλά και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής δεν ήταν καν πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήματα για την σταδιακή κατάργηση της στήριξης, παρά το ότι η ανάπτυξη ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

  "Δεν υποδηλώνω ότι το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων στη διάρκεια της πανδημίας (ΡΕΡΡ) πρόκειται να σταματήσει στις 31 Μαρτίου”, δήλωσε η Lagarde.

  "Έχουμε αρκετή ευελιξία αλλά σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές κατευθυνόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

  "Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για αυτά τα θέματα”, δήλωσε σχετικά με την κατάργηση του ΡΕΡΡ των 1,85 τρισ. Ευρώ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου ή μέχρι να ολοκληρωθεί η κρίση της πανδημίας.

  Οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να συζητά το τέλος του ΡΕΡΡ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, και η συντριπτική πλειονότητα των παρατηρητών της ΕΚΤ, σε δημοσκόπηση του Reuters δεν αναμένουν ότι το ΡΕΡΡ θα διευρυνθεί και θα παραταθεί ξανά.

  "Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου, έχοντας κατά νου τις μεταλλάξεις του ιού, βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο ανάκαμψης, κατευθυνόμενοι σταθερά προς την επιστροφή στο επίπεδο προ πανδημίας”, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ