Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Ιουν-2021 17:23

  Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά μας, αν θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις

  Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά μας, αν θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις προϋποθέσεις για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία έθεσε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι, τονίζοντας πως "η Τουρκία δεν πρέπει να προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας, αν θέλει να βελτιωθούν  οι μεταξύ μας σχέσεις".

  "Η Αίγυπτος θέλει να έχει στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της, βασιζόμενες πάντα σε στέρεα θεμέλια για τα δικά της συμφέροντα", τόνισε ο Σούκρι βάζοντας πάγο στις κατά καιρούς ενθουσιώδεις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που κάνουν λόγο για στενή συνεργασία των δύο χωρών και γεφύρωση του χάσματος.

  "Η τάση της Τουρκίας να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο είναι αξιοθαύμαστη. Η Αίγυπτος έχει ωστόσο κάποιες απαιτήσεις και προσδοκίες από την Τουρκία. Εάν αυτή η κατάσταση ληφθεί υπόψη από την Τουρκία, οι τρέχουσες δυσκολίες θα ξεπεραστούν", είπε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου.

  Επίσης, τόνισε ότι "είναι αναγκαίο η Άγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου", χαρακτηρίζοντας αυτό ως "ένα ιερό ζήτημα".

  Όπως αναφέρει και η "Αλ Αχράμ", ο Σάμεχ Σούκρι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

  Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο "για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

  Με πληροφορίες από al-monitor.com

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ