Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 19:20

  Ο FDA ζητά από την J&J να αποσύρει 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της που παρασκευάστηκαν στη Βαλτιμόρη

  Ο FDA ζητά από την J&J να αποσύρει 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της που παρασκευάστηκαν στη Βαλτιμόρη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενημέρωσε την Johnson & Johnson ότι περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης -όπου είχαν καταστραφεί στις αρχές Απριλίου κάποια εκατομμύρια δόσεις- δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω πιθανής νόθευσής τους

  Αυτό αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα με γνώση του θέματος.

  Ο FDA σχεδιάζει, ωστόσο, να επιτρέψει να διανεμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να σταλούν σε άλλες χώρες περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις, αλλά με την προειδοποίηση ότι η ρυθμιστική αρχή δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ιδιοκτήτρια του εργοστασίου Emergent BioSolutions ακολούθησε όλες τις προϋποθέσεις σωστής παρασκευής.

  Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή δεν έχει αποφασίσει εάν η Emergent μπορεί να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε για δύο μήνες λόγω αυτών των προβλημάτων.

  Οι δόσεις Johnson & Johnson που έχουν διανεμηθεί προς το παρόν στις ΗΠΑ παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ολλανδία και όχι από στη Βαλτιμόρη. 

  Σύμφωνα με τους NYT, ο FDA επί εβδομάδες προσπαθούσε να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει για τουλάχιστον 170 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που είχαν μείνει στον "αέρα” μετά την ανακάλυψη ότι αναμείχθηκαν συστατικά δύο εμβολίων που παρασκευάζονται εκεί.

  Περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca μπήκαν στον "πάγο” αφότου η Emergent ανακάλυψε τον Μάρτιο ότι οι εργαζόμενοί της είχαν μολύνει μια παρτίδα εμβολίων Johnson & Johnson με ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του εμβολίου της AstraZeneca. Στη συνέχεια, η ρυθμιστική αρχή έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο, απαγόρευσε την παρασκευή του εμβολίου της AstraZeneca στην εν λόγω μονάδα και ανέθεσε στην Johnson & Johnson να κάνει έλεγχο των παραγόμενων εμβολίων της εκεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ