Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 14:02

  Bundesbank: Έτοιμη για ανάκαμψη της οικονομίας και άνοδο του πληθωρισμού

  Bundesbank: Έτοιμη για ανάκαμψη της οικονομίας και άνοδο του πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική παραγωγή ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία ενώ και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη συμπεριφορά στην οικονομία, ανακοίνωσε η γερμανική κεντρική τράπεζα.

  Η Bundesbank αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό για το 2021 και το επόμενο έτος, υποθέτοντας ότι η πανδημία θα περιοριστεί γρήγορα από την εμβολιαστική εκστρατεία, και ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σύντομα.

  Τώρα αναμένει ότι η γερμανική οικονομία θα φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα από το επόμενο τρίμηνο, αναμένοντας ανάπτυξη 3,7% το 2021 και 5,2% το 2022 και 1,7% το 2023.

  "Η γερμανική οικονομία ξεπερνά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία”, ανέφερε ο πρόεδρος της bundesbank, Jens Weidmann.

  Η γερμανική κεντρική τράπεζα επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό αυτό το έτος και το επόμενο, προειδοποιώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω άνοδο.

  Αναμένει τώρα ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,6% αυτό το έτος, που θα αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο από το 2008 και πολύ υψηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για κάτω αλλά κοντά του 2%.

  Ωστόσο η Bundesbank υποβάθμισε τη σημασία της ανόδου, αποδίδοντας την κυρίως στις τιμές ενέργειας και στη φορολόγηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ