Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 08:48

  Signa Sports: Συμφωνία 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Wiggle

  Signa Sports: Συμφωνία 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Wiggle
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Signa Sports United που ανήκει στην Αυστριακή επενδυτή Rene Benko, συμφώνησε στη δημόσια εγγραφή της στις ΗΠΑ μέσω μιας blank check συγχώνευσης που αποτιμά την εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών μέσω διαδικτύου στα 3,2 δισ. δολάρια.

  Η συμφωνία θα αντλήσει 645 εκατ. Δολάρια για τη Signa Sports United, με 345 εκατ. δολάρια από την εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) Yucaipa Acquisition και 300 εκατ. δολάρια από επενδυτές μέσω ιδιωτικών επενδήσεων σε μετοχές (ΡΙΡΕ).

  Η Signa, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών από το διαδίκτυο, θα χρησιμοποιήσει μέρος αυτών των εσόδων για να αγοράσει την βρετανική εταιρεία αποθήκευσης αγαθών ποδηλασίας Wiggle, η οποία διαθέτει 500 εκατ. δολαρίων.

  "Το να γίνουμε εισηγμένη εταιρεία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μερίδιο της αγοράς στην Ευρώπη και να επιταχύνουμε την επέκταση μας στις ΗΠΑ και διεθνώς, ενώ κλιμακώνουμε τις λύσεις πλατφόρμας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Stephan Zoll.

  Η συμφωνία της Wiggle θα καταστήσει τη Signa Sports United περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη στον κλάδο από την δεύτερη Bike24, η οποία βρισκεται επίσης σε διαδικασία εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

  Η ιδιοκτήτρια της Wiggle, η Bridgepoint, θα γίνει επενδυτής στη Signa Sports στο πλαίσιο της συμφωνίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ