Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιουν-2021 10:07

  Τούρκος υπ. Υγείας: Το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι στο τελικό στάδιο

  Τούρκος υπ. Υγείας: Το τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι στο τελικό στάδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το τουρκικό εμβόλιο κατά της COVID-19 έχει φτάσει στο τελικό στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας στις 9 Ιουνίου. 

  Μιλώντας μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Φαχρετίν Κότζα δήλωσε: "Την επόμενη εβδομάδα η Τουρκία θα εμβολιάσει εθελοντές για δοκιμές φάσης 3. Ανθρώπους. Πολλά προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένα από αυτά έχει φτάσει στο τελικό στάδιο.

  Επίσης, η Τουρκία από τις 10 Ιουνίου έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της εκστρατείας εμβολιασμού COVID-19 καθώς τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω θα αρχίσουν να εμβολιάζονται, σημείωσε ο Κότζα.

  Άτομα άνω των 40 θα συμπεριληφθούν επίσης στην προσπάθεια εμβολιασμού την επόμενη Δευτέρα, πρόσθεσε.

  Εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιστημονικές μελέτες σχετικά με το ζήτημα αν τα εμβόλια παρέχουν ανοσία για μια ορισμένη χρονική περίοδο και πόσο μεγάλη είναι η αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης για άτομα που έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου, είπε.

  Από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού COVID στις 14 Ιανουαρίου, λέει πως έχει χορηγήσει πάνω από 31,75 εκατομμύρια εμβόλια προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ