Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 23:26

  Πρώην στελέχη της Amazon όρισε η GameStop ως τους νέους CEO και CFO της

  Οπισθοχώρηση για την GameStop μετά την άνοδο έως και 18% στις προσυνεδριακές συναλλαγές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η GameStop, η οποία βρέθηκε προ μηνών στο επίκεντρο της "φρενίτιδας Reddit", με μικροεπενδυτές να εκτινάσσουν τη μετοχή της για να οδηγήσουν σε απώλειες όσους την είχαν "σορτάρει", ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το πρώην στέλεχος της Amazon, Matt Furlong, αναλαμβάνει τη θέση του CEO της.

  Έτερο πρώην στέλεχος της Amazon, o Mike Recupero, αναλαμβάνει CFO.

  Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων video game με φυσικά καταστήματα βρίσκεται στα πρώτα βήματα της αναδιάρθρωσης της δραστηριότητάς της. Ήδη προσπαθεί να πραγματοποιήσει στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις, προκειμένου να ανταγωνιστεί κολοσσούς όπως η Walmart, η Sony και η Microsoft.

  Η GameStop χρειάζεται επίσης να απαλλαγεί από χρέος μακράς λήξης το οποίο έχει συσσωρεύσει και να βρει μια επιτυχημένη στρατηγική ενίσχυσης των πωλήσεών της.

  Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει προσθέσει στο δυναμικό της άλλα τρία πρώην στελέχη της Amazon, τους Jenna Owens, νέα COO, τον Matt Francis, τον πρώτο CTO της και τον Elliott Wilke, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης εργασιών.

  Προσέλαβε επίσης τον συνιδρυτή της Chewy, Ryan Cohen, προκειμένου να ηγηθεί των προσπαθειών της στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο τελευταίος ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την Τετάρτη.

  Ο Cohen αγόρασε μερίδιο στην GameStop μέσα στο 2020. Τον Ιανουάριο, ο ίδιος και άλλα δύο πρώην στελέχη της Chewy διορίστηκαν στο Δ.Σ. της εταιρείας, μετά από συμφωνία με την προηγούμενη διοίκηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ