Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 12:30

  Σ. Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα η ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο για την υιοθέτηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid

  Σ. Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα η ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο για την υιοθέτηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Σημαντικό βήμα" χαρακτήρισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

  "Καλωσορίζω την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού", σημείωσε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε ότι "είναι ένα βασικό βήμα προς την εφαρμογή του από την 1η Ιουλίου, το οποίο θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ όσο το δυνατόν ασφαλέστερα".

  "Θα δώσει επίσης στους πολίτες μας τη βεβαιότητα και τη σαφήνεια για τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους", επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος.

  "Καλωσορίζω το τελικό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ", ανέφερε από την πλευρά του ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς.

  Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε υπογραμμίζει την κοινή και ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωβουλευτών να διαφυλάξουν την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα: 

  Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ