Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 11:55

  Reuters: Κοντά στην άρση εμπορικών δασμών ΗΠΑ και Ε.Ε. - ζητούν νέα έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού

  Επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-ΕΕ βλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ θα δεσμευτούν να άρουν τους δασμούς στον χάλυβα πριν την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και να αποφύγουν περαιτέρω εμπορικές διενέξεις, σύμφωνα με το σχέδιο της δήλωσης που προετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Reuters. 

  "Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε στην κατεύθυνση της άρσης, πριν από την 1η Δεκεμβρίου του 2021, όλων των επιπρόσθετων-τιμωρητικών δασμών και στις δύο πλευρές που συνδέονται με τη διένεξη σε αλουµίνιο και χάλυβα", σημειώνεται στο προσχέδιο. 

  Στο προσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί από τους πρεσβευτές της ΕΕ, οι ηγέτες δεσμεύονται επίσης για τον τερματισμό της μακροχρόνιας διαμάχης όσον αφορά τις επιδοτήσεις στη βιομηχανία των αεροσκαφών πριν τις 11 Ιουλίου.

  Και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν επίσης να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική άνοδο της Κίνας, ενώ ζητούν μια νέα μελέτη για την προέλευση του κορονοϊού που οδήγησε στο ξέσπασμα της πανδημίας της COVID-19.

  "Ζητούμε να γίνουν βήματα σε μια διάφανη μελέτη που θα βασίζεται σε στοιχεία για την προέλευση της COVID-19, η οποία θα είναι ελεύθερη από παρεμβάσεις", σημειώνεται στο προσχέδιο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ