Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 22:12

  Η τράπεζα BBVA συμφώνησε με συνδικάτα να απολύσει 2.935 υπαλλήλους στην Ισπανία

  Η τράπεζα BBVA συμφώνησε με συνδικάτα να απολύσει 2.935 υπαλλήλους στην Ισπανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BBVA κατέληξε σε συμφωνία με συνδικάτα για απολύσεις 2.935 υπαλλήλων στην Ισπανία, περίπου 12,6% του τραπεζικού εργατικού δυναμικού της στην εγχώρια αγορά της, σύμφωνα με την ένωση της τράπεζας και της Comisiones Obreras (CCOO) την Τρίτη.

  "Το σχέδιο προσαρμογής είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της μελλοντικής απασχόλησης στην οντότητα, δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου της βαθιάς μεταμόρφωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα", δήλωσε η BBVA.

  Τον Απρίλιο, η BBVA δήλωσε ότι αρχικά σχεδίαζε να μειώσει 3.798 θέσεις εργασίας και να κλείσει 530 καταστήματα, περισσότερο από το ένα πέμπτο των γραφείων της στην Ισπανία, για να προσαρμοστεί σε μια αλλαγή πελατών προς τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.

  Την Τρίτη, εκπρόσωπος του CCOO δήλωσε ότι η τράπεζα συμφώνησε επίσης να μειώσει τον αριθμό των καταστημάτων σε 480, κάτι που επιβεβαίωσε η BBVA στη δήλωσή της αργότερα.

  Η CCOO είπε ότι ορισμένες από τις απαιτήσεις της, όπως η εφαρμογή τυχόν περικοπών μέσω εθελοντικών απολύσεων, ικανοποιήθηκαν. Σύμφωνα με τη συμφωνία, περίπου 210 εργαζόμενοι θα μπορούν επίσης να ζητήσουν άδεια με κίνητρα.

  Η εφαρμογή του σχεδίου θα κοστίσει περίπου 960 εκατομμύρια ευρώ, με τη συλλογική απόλυση να κοστίζει 720 εκατομμύρια ευρώ και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων που κοστίζουν 240 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η BBVA.

  Με το σχέδιο, η BBVA ελπίζει να εξοικονομήσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το 2022 και μετά, ανέφερε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ