Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 14:49

  Στα 3 τρισ. δολάρια "βλέπει" το 2022 την κεφαλαιοποίηση της Apple η Wedbush

  Στα 3 τρισ. δολάρια "βλέπει" το 2022 την κεφαλαιοποίηση της Apple η Wedbush
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2022 η Apple θα μπορούσε να πιάσει το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης εκτιμά ο αναλυτής της Wedbush, Νταν Άιβς, από τους κυριότερους "ταύρους” για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.

  Η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone επί του παρόντος καταγράφει απώλειες περίπου 5% από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το CNBC, καθώς νωρίτερα φέτος σημειώθηκε ένα κύμα πωλήσεων στον τίτλο, στο πλαίσιο της πρόθεσης των επενδυτών να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας.

  Εξέλιξη που σύμφωνα με τον Νταν Άιβς δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία επανεπένδυσης στη μετοχή.

  Σημειώνεται ότι η Apple είναι η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται περίπου στα 2,1 τρισ. δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός πέρασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία το 2018 και πέτυχε το ορόσημο των 2 τρισ. δολαρίων το 2020.

  Όσον αφορά τον χρόνο κατάκτησης του οροσήμου των 3 τρισ. δολαρίων, ο Άιβς εκτιμά ότι ο στόχος θα επιτευχθεί εντός του επόμενου έτους. "Το βλέπουμε τελικά (σ.σ. να συμβαίνει) σε 12 με 18 μήνες από τώρα”, σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή του CNBC "Street Signs Asia".

  "Αν κοιτάξετε την καινοτομία, την ανάπτυξη που σημειώνει ο τομέας των υπηρεσιών σήμερα, πιστεύω ότι αυτό θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο ανάπτυξης”, τόνισε ο Άιβς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πρόκειται να αποδείξει στους σκεπτικιστές πως παραμένει επικεντρωμένη στην καινοτομία.

  Στα τέλη Απριλίου, ο Άιβς αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple από τα 175 δολάρια στα 185 δολάρια ανά μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση "υπεραπόδοσης” για τον τίτλο

  Τη Δευτέρα, η μετοχή της Apple ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 125,90 δολάρια ανά μετοχή.

  Τα πιθανά εμπόδια

  Ο Άιβς επισημαίνει, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την Apple να επιτύχει τον στόχο των 3 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης. 

  Σε αυτούς περιλαμβάνονται η δικαστική διαμάχη του τεχνολογικού κολοσσού με την Epic Games, κατασκευάστρια του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite, υπόθεση για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου τον προηγούμενο μήνα.

  Αιτία η απόφαση της Apple, πέρυσι, να αφαιρέσει το Fortnite από το iPhone App Store, ισχυριζόμενη ότι το παιχνίδι παραβίασε την πολιτική της πλατφόρμας διανομής λογισμικού. Η Epic Games "απάντησε” υποβάλωντας μήνυση εντός μερικών ωρών, κατηγορώντας την Apple για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Στη συνέχεια, η Apple υπέβαλε ανταγωγές, ζητώντας αποζημίωση από την Epic Games για παραβίαση της σύμβασης.

  Άλλοι πιθανοί κίνδυνοι είναι ο αυξανόμενες έλεγχος που προωθούν οι ρυθμιστικές αρχές σε όλον τον κόσμο. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός "καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του” στη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής μέσω του Apps Store.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ