Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 22:21

  "Ράλι" για τη μετοχή της Biogen μετά την έγκριση φαρμάκου της για το Αλτσχάιμερ

  "Ράλι" για τη μετοχή της Biogen μετά την έγκριση φαρμάκου της για το Αλτσχάιμερ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.30

  "Ράλι" για τη μετοχή της Biogen τη Δευτέρα μετά το "πράσινο" φως που έδωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) στο σκεύασμα αντουκανουμάμπη της εταιρείας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, το πρώτο φάρμακο εδώ και περίπου 20 χρόνια που εγκρίνεται.

  Η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστάλθηκε για την ανακοίνωση από την FDA και όταν επανήλθε σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 60%. Στη συνέχεια, η μετοχή υποχώρησε παραμένοντας ωστόσο άνω του 40% για να κλείσει τελικά με άνοδο 38,34% και στα 395,85 δολάρια.

  "Γνωρίζουμε πολύ καλά το ενδιαφέρον που ελκύει αυτή η έγκριση", δήλωσε η Dr. Patrizia Cavazzoni, διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA. "Αντιλαμβανόμαστε ότι το Aduhelm έχει συγκεντρώσει την προσοχή του Τύπου, της κοινότητας των ασθενών με Αλτσχάιμερ, των αξιωματούχων μας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων".

  Η FDA δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το φάρμακο καθώς θα φτάνει στην αγορά των ΗΠΑ. Χορήγησε την έγκριση υπό τον όρο ότι η Biogen θα διεξάγει άλλη μια κλινική δοκιμή. Η Biogen δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τιμή καταλόγου της αντουκανουμάμπης είναι 56.000 δολάρια ετησίως - 4.312 δολάρια ανά έγχυση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ