Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 18:56

  Αύριο η συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

  Περαιτέρω βελτιώσεις στον 7ετή προϋπολογισμό της ΕΕ ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει σχετικά με τους κανονισμούς για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από 1η Ιουλίου.

  Η ολομέλεια της συνόδου θα ξεκινήσει στις 10:00. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Reydners και την Πορτογαλική προεδρία, ενώ η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00.

  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 9 Ιουνίου στις 10:00.

  Το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται από τις κρατικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή. Θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή έχει αναρρώσει από την μόλυνση. Ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά τα οποία είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα εντός της ΕΕ. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ εγκαίρως για την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, με στόχο τη συντονισμένη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από όλα τα κράτη μέλη, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τις διακρίσεις και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ μετά την πανδημία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ