Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 14:06

  Carrefour και Tesco ανακοίνωσαν το τέλος της οικονομικής τους συμμαχίας

  Carrefour και Tesco ανακοίνωσαν το τέλος της οικονομικής τους συμμαχίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Ο γαλλικός όμιλος σούπερ μάρκετ Carrefour και η βρετανική Tesco δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν θα επεκτείνουν τη συμμαχία που προαναγγέλθηκε αρχικά ως πιθανός τρόπος μείωσης του κόστους.

  Οι εταιρείες αποκάλυψαν σε κοινή δήλωση ότι "αποφάσισαν να μην επεκτείνουν την αγοραστική τους συμμαχία πέρα ​​από το τριετές επιχειρησιακό πλαίσιο που συμφωνήθηκε το 2018", χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

  Δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα δήλωσαν στο Reuters ότι ο τερματισμός της συμφωνίας δεν ήταν συνέπεια της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μία να προσθέτει ότι οι συμμαχίες επανεξετάζονταν τακτικά και ότι η απόφαση "ήταν μέρος αυτού του παιχνιδιού".

  Η συμμαχία λήγει επισήμως στις 31 Δεκεμβρίου, και οι όμιλοι δήλωσαν ότι τώρα θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, ανεξάρτητα.

  Η συμφωνία είχε ως στόχο να επιτρέψει στην Carrefour και την Tesco να μειώσουν τις τιμές, απαιτώντας καλύτερους όρους από προμηθευτές τροφίμων όπως η Nestle, Procter & Gamble ή Unilever, και να επεκτείνουν τις σειρές των προϊόντων τους με τη δική τους ετικέτα.

  Ομάδες σούπερ μάρκετ αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου διαδικτυακού ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού γίγαντα Amazon, ο οποίος συνεργάστηκε με ορισμένες εταιρείες για συνεργασίες παράδοσης και με ανταγωνιστές μειωμένων τιμών, όπως η Aldi και η Lidl.

  Οι αναλυτές της Shore Capital δήλωσαν ότι το τέλος της συμμαχίας σήμαινε ότι δεν υπήρχε σημαντικό όφελος από τη συνεργασία των δύο ομίλων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ