Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 10:11

  Κίνα: Τη μεγαλύτερη άνοδο της δεκαετίας σημείωσαν οι εισαγωγές τον Μάιο

  Κίνα: Τη μεγαλύτερη άνοδο της δεκαετίας σημείωσαν οι εισαγωγές τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την μεγαλύτερη άνοδο της δεκαετίας κατέγραψαν οι εισαγωγές της Κίνας τον Μάιο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για πρώτες ύλες, αν και οι εξαγωγές επιβραδύνθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

  Ενώ μια γρήγορη ανάκαμψη στις αναπτυγμένες αγορές έχει ενισχύσει τη ζήτηση για τα κινεζικά προϊόντα, η έλλειψη παγκοσμίως επεξεργαστών, το υψηλότερο κόστος μεταφορών και πρώτων υλών, τα προβλήματα σε επίπεδο logistics και η άνοδος του γουάαν, έχουν ψαλιδίσει τις προοπτικές για την μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία παγκοσμίως.

  "Οι εξαγωγές εξέπληξαν με την μικρή επιβράδυνση, ίσως εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στην επαρχία Γκουαντονγκ, που επιβράδυναν τον κύκλο εργασιών στα λιμάνια της Σενζεν και του Γκουανζου”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management, προσθέτοντας ότι ο τζίρος στα λιμάνια θα παραμείνει χαμηλός τον Ιούνιο.

  Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 51,1% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα (σε δολάρια), στην μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 51,5%.

  Η Κίνα εμφάνισε εμπορικό πλεόνασμα 45,53 δισ. Δολάρια σε μηνιαία βάση, περισσότερο από τα 42,86 δισ. Δολάρια τον Απρίλιο, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 50,5 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ