Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 23:59

  Η Google ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon μετά από 16 μήνες

  Η Google ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon μετά από 16 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Alphabet, η μητρική της Google, ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες, καθώς συνεχίζεται το ράλι της μετοχής της το 2021.

  Συγκεκριμένα, η Alphabet ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με χρηματιστηριακή αξία 1,622 τρισ. δολάρια, ενώ η Amazon έκλεισε την ημέρα με αποτίμηση 1,616 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

  Η μετοχή της Alphabet σημείωσε άνοδο 2% την Παρασκευή, αυξάνοντας τα κέρδη της σε ετήσια βάση στο 36,6%, ενώ η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 0,6%, εξακολουθώντας να είναι σε αρνητικό έδαφος σε ετήσια βάση.

  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών εντείνεται, καθώς η Google κινείται όλο και πιο δυναμικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εταιρεία έκλεισε πρόσφατα συνεργασίες με την Shopify, την Square και άλλες που θα διευκολύνουν τους μικρότερους εμπόρους που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες να δημιουργούν καταχωρίσεις προϊόντων στις διάφορες πλατφόρμες της Google, όπως τους Χάρτες και τις Αγορές.

  Oι αναλυτές εκτιμούν ότι η Google προσπαθεί να ενισχύσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της για να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τους διαφημιστές και να "κοντράρει" την Amazon.

  Οι αναλυτές βλέπουν μεγαλύτερη άνοδο για τη μετοχή της Amazon, η οποία είχε καλύτερη επίδοση νωρίτερα μες στην περίοδο της πανδημίας. Η μέση τιμή-στόχος που εκτιμούν οι αναλυτές στη FactSet για τη μετοχή της Amazon είναι τα 4.272,49 δολάρια, δηλαδή 33% πάνω από τα πρόσφατα επίπεδα. Αντίστοιχα για την Alphabet είναι τα 2.791,48 δολάρια, που σημαίνει άνοδος 17%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ