Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 21:28

  Η Square σκέφτεται να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin

  Η Square σκέφτεται να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία πληρωμών Square σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin που θα δώσεις τους κατόχους του μεγαλύτερο έλεγχο επί των κρυπτονομισμάτων που διαθέτουν, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ.

  Το σχόλιο του Ντόρσεϊ στο Twitter, του οποίου επίσης είναι διευθύνων σύμβουλος, οδήγησε σε άνοδο τη μετοχή της εταιρείας, που ενισχύεται περίπου 2,7%.

  Οι συναλλαγές bitcoin έχουν εξελιχθεί σε ακμάζουσα δραστηριότητα για την Square, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές μέσω της εφαρμογής Cash και να αποθηκεύουν το νόμισμα ψηφιακά. 

  Τώρα ο Ντόρσεϊ προτείνει στους χρήστες έναν νέο τρόπο αποθήκευσης των bitcoin τους, ώστε να μην ελέγχονται από την Square ή από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ουσιαστικά το πορτοφόλι bitcoin θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους σε μια ασφαλή συσκευή, χάρη στην οποία θα μπορούν να επιλέξουν αυτοί πότε θα τα ξοδέψουν.

  "Η Square σκέφτεται να κατασκευάσει ένα πορτοφόλι bitcoin", έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Twitter. "Αν το κάνουμε, θα είναι εντελώς ανοιχτό ως προς τον σχεδιασμό του, τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και hardware, και σε συνεργασία με την κοινότητα".

  Εξήγησε πώς το προϊόν της Square, εφόσον αναπτυχθεί, ενδεχομένως να διαφέρει από τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το πορτοφόλι bitcoin οι χρήστες θα έχουν και τον έλεγχο των "ιδιωτικών κλειδιών” που πιστοποιούν ότι είναι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων και επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου θεματοφύλακα ή κάποιου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ