Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 20:34

  Η Τουρκία ανακάλυψε ακόμα 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

  Ερντογαν 04.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 21.36

  Η Τουρκία ανακάλυψε επιπλέον 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στα νότια της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, αυξάνοντας το συνολικό επίπεδο της ανακάλυψης στην περιοχή σε 540 δισ. κυβικά μέτρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

  Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ανακάλυψε πέρυσι κοίτασμα 405 δισ. κυβικών μέτρων στην περιοχή Tuna-1, στη μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχει γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, με την εξόρυξη να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2023.

  Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Zonguldak, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έκανε τη νέα ανακάλυψη στην περιοχή Amasra-1, προσθέτοντας ότι αναμένει περαιτέρω "καλά νέα" από την περιοχή.

  Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι ποσότητες φυσικού αερίου που έχει ανακαλύψει η Άγκυρα είναι μέτριες, σε σύγκριση με τα μεγάλα κοιτάσματα του κόσμου και οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος εξόρυξης θα είναι υψηλό, κυρίως λόγω του μεγάλου βάθους.

  Σύμφωνα με το Bloomberg, που έγραφε χθες ότι η Τουρκία αναμενόταν να προβεί στη σχετική ανακοίνωση σήμερα, η χώρα εισάγει σήμερα σχεδόν το σύνολο των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει ετησίως. Αξιωματούχοι αναμένουν ότι η εγχώρια παραγωγή θα αυξήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου της χώρας κατά 60%, σε 80 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2030.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ