Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 12:49

  Διευθυντής του FBI στη WSJ: Στη Ρωσία κρύβονται οι περισσότεροι χάκερ των επιθέσεων ransomware

  Διευθυντής του FBI στη WSJ: Στη Ρωσία κρύβονται οι περισσότεροι χάκερ των επιθέσεων ransomware
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray είπε ότι η υπηρεσία ερευνά περίπου 100 διαφορετικούς τύπους ransomware, πολλοί από τους οποίους εντοπίζονται σε ομάδες στη Ρωσία και συνέκρινε τις τρέχουσες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με τις οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

  "Υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί, υπάρχει μεγάλη σημασία και πολλή εστίαση από εμάς στην πρόληψη και την αποτροπή", δήλωσε ο κ. Wray σε συνέντευξή του, στη Wall Street Journal την Πέμπτη. "Υπάρχει μια κοινή ευθύνη, όχι μόνο σε κυβερνητικούς φορείς αλλά σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και στον μέσο Αμερικανός".

  Τα σχόλια του κ. Wray - μεταξύ των πρώτων του, δημοσίως, μετά από δύο πρόσφατες επιθέσεις ransomware που χτύπησαν τις αμερικανικές βιομηχανίες κρέατος και πετρελαίου και φυσικού αερίου - έρχονται καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν χαρακτηρίσει το ransomware ως επείγουσα απειλή εθνικής ασφάλειας και είπε ότι αναζητούν τρόπους να να διαταράξουν το εγκληματικό οικοσύστημα που υποστηρίζει την αναπτυσσόμενη αυτή βιομηχανία. Κάθε μία από τις 100 διαφορετικές παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού είναι υπεύθυνη για πολλαπλές επιθέσεις ransomware στις ΗΠΑ, δήλωσε ο κ. Wray.

  Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου κώδικα υπολογιστή που κλειδώνει τα αρχεία του δικτύου θυμάτων που χρησιμοποιούν οι hackers για να απαιτήσουν πληρωμή για την απελευθέρωσή τους, συνήθως με ψηφιακό νόμισμα όπως το bitcoin.

  Αυτή την εβδομάδα, οι χάκερ πραγματοποίησαν μια τέτοια επίθεση εναντίον της μεγαλύτερη βιομηχανίας κρέατος των ΗΠΑ.

  Στη συνέντευξη, ο κ. Wray ξεχώρισε τη Ρωσία ως τόπο φιλοξενίας πολλών από τους γνωστούς χρήστες ransomware, παρέχοντας ένα καταφύγιο που οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας και οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επέτρεψε στην άνθηση εγκληματικών συμμοριών ransomware σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

  "Και ξανά και ξανά, ένα τεράστιο μέρος αυτών που εντοπίζονται βρίσκεται στη Ρωσία. Και έτσι, εάν η ρωσική κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι είναι σοβαρή ως προς αυτό το ζήτημα, υπάρχει πολύς χώρος για να δείξουν κάποια πραγματική πρόοδο, κάτι που δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή", είπε ο κ. Wray.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Επιστρέφει στην κανονικότητα η αγορά κρέατος των ΗΠΑ μετά την κυβερνοεπίθεση στην JBS

  * Reuters: Οι Ρώσοι χάκερ της REvil έκαναν την κυβερνοεπίθεση που "πάγωσε" την αγορά κρέατος των ΗΠΑ

  * Bloomberg: Άνω - κάτω η αγορά κρέατος των ΗΠΑ μετά από κυβερνοεπίθεση στην JBS

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ