Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 20:43

  Bloomberg: Η Τουρκία αναμένεται να ανακοινώσει νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

  Bloomberg: Η Τουρκία αναμένεται να ανακοινώσει νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία ανακάλυψε νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώσεις του ζητήματος, και είναι πιθανό η χώρα να προβεί σύντομα σε σχετική ανακοίνωση.

  Τα αρχικά δεδομένα από την περιοχή Amasra-1 δείχνουν πως ανακαλύφθηκε μια σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου πρόσφατα, σύμφωνα με τις πηγές.

  Σημειώνεται πως οι η Τουρκία ανακάλυψε πέρυσι κοίτασμα 405 δισ. κυβικών μέτρων στην περιοχή Tuna-1, στη μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχει γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, με την εξόρυξη να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2023.

  Το Bloomberg σημειώνει πως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου Tpao σχεδιάζει να αναπτύξει τη διαδικασία μόνη της και δεν θα χρειαστεί ξένη χρηματοδότηση.

  Το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη της Amasra. Ωστόσο, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το υπαινίχθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποσχόμενος να ανακοινώσει "καλά νέα" την Παρασκευή από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. ο Ερντογάν θεωρεί τα ενεργειακά αποθέματα ως λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

  Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του εξάλλου βρίσκονται αντιμέτωποι με πτώση της δημοτικότητας μετά την αύξηση της ανεργίας εν μέσω περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

  Η Τουρκία εισάγει σήμερα σχεδόν το σύνολο των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει ετησίως. Αξιωματούχοι αναμένουν ότι η εγχώρια παραγωγή θα αυξήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου της χώρας κατά 60%, σε 80 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2030.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ