Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 18:29

  Reuters: Ο Μπάιντεν προτείνει ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%

  Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Απελάθηκαν 10 Ρώσοι διπλωμάτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.46

  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσφέρθηκε να ακυρώσει την πρόταση για αύξηση εταιρικού φόρου κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με Ρεπουμπλικάνους για το πακέτο υποδομών, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος, σε μια σημαντική παραχώρηση από τον Αμερικανό πρόεδρο καθώς εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

  Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν προσφέρθηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο για αύξηση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών έως και 28% και πρότεινε να οριστεί ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στο 15%, δήλωσαν οι πηγές. Η νέα πρόταση του Μπάιντεν, που κοστολογείται σε 1,7 τρισ. δολάρια, θα επέτρεπε να επαναχρησιμοποιηθούν περίπου 75 δισ. δολάρια από τα αδιάθετα κονδύλια του πακέτου τόνωσης της οικονομίας.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά ότι τα αυξημένα φορολογικά έσοδα από την εντατικοποίηση της επιβολής του νόμου θα αποφέρουν 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τις επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα για να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια και θα επιβάλει ένα νέο τέλος για τα χιλιόμετρα που διανύουν τα φορτηγά που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.

  Σε αντάλλαγμα, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να συμφωνήσουν σε δαπάνες για το πρόγραμμα υποδομών ύψους τουλάχιστον 1 τρισ. δολαρίων, ανέφερε η μια πηγή στο Reuters.

  "Eίναι πρόθυμος να συμβιβαστεί, αφιερώνει χρόνο σε συνομιλίες με γερουσιαστές -Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους- για να βρει τι είναι εφικτό να γίνει", δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο στο CNN.

  "Το μόνο πράγμα που δεν θα δεχτεί είναι η αδράνεια", δήλωσε η ίδια. "Πρέπει να είναι μεγάλο και τολμηρό το πακέτο, 1 τρισ. δολάρια ή περισσότερο".

  Ο Μπάιντεν πρότεινε αρχικά ένα πακέτο υποδομών που θα κόστιζε 2,25 τρισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα καλυπτόταν με αύξηση της φορολογίας στους πιο ευκατάστατους πολίτες των ΗΠΑ και αύξηση του εταιρικού φόρου από 21% σε 28%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ