Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 11:01

  Ευρωζώνη: Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάιο, μεγάλη βελτίωση στις υπηρεσίες

  Ευρωζώνη: Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάιο, μεγάλη βελτίωση στις υπηρεσίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίστηκε τον Μάιο η ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, ενισχύοντας περαιτέρω την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IHS Markit. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης που συνδυάζει τον κλάδο των υπηρεσιών και τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 57,1 μονάδες από 53,8 μονάδες τον Απρίλιο, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς μήνες επέκτασης. Η τελευταία μέτρηση είναι η υψηλότερη από το Φεβρουάριο του 2018.

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες σημείωσε άλμα κοντά σε υψηλό τριών ετών στις 55,2 μονάδες από 50,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Ο μεταποιητικός PMI στο μεταξύ εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό στις 63,1 μονάδες τον Μάιο από 62,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit την Τρίτη. 

  "Ο κλάδος των υπηρεσιών της Ευρωζώνης επέστρεψε στη ζωή τον Μάιο, ξεκινώντας μια ισχυρή ανάκαμψη που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρι", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. "Οι επιχειρήσεις ανέφεραν την ισχυρότερη ανάπτυξη της ζήτησης από τις αρχές του 2018 καθώς καταργούνται οι περιορισμοί της covid και η πρόοδος στους εμβολιασμούς ενισχύει την εμπιστοσύνη". 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ