Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 09:44

  Κίνα: Επιβράδυνση του PMI υπηρεσιών της Caixin τον Μάιο

  Κίνα: Επιβράδυνση του PMI υπηρεσιών της Caixin τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνση της δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών παρουσιάστηκε τον Μάιο στην Κίνα, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ζήτησης στο εξωτερικό.

  Ο δείκτης της Caixin και της IHS Markit για τον τομέα υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες, χαμηλότερα από ις 56,3 μονάδες τον Απρίλιο.

  Παρέμεινε ωστόσο υψηλότερα από τις 50 μονάδες -που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση- για 13ο μήνα.

  Η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατακόρυφα, παρά το ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο, ανέφερε η Caixin.

  Ωστόσο, ο υποδείκτης των παραγγελιών για νέες εξαγωγές, σημείωσε πτώση για τρίτο μήνα στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων.

  Ο υποδείκτης που μετράει την απασχόληση τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα και οι επιχειρηματικές προοπτικές παραμένουν ισχυρές, ανέφερε η Caixin.

  Οι πληθωριστικές πιέσεις ήταν τεράστιες καθώς οι δείκτες τιμών συνέχισαν να αυξάνονται. Τόσο τα μέτρα για το κόστος εισαγωγής και οι τιμές που χρεώθηκαν οι πάροχοι υπηρεσιών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Caixin Insight Group.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ