Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 22:16

  Καναδάς: Τηλεκπαίδευση μέχρι και τη νέα σχολική χρονιά στο Οντάριο

  Καναδάς: Τηλεκπαίδευση μέχρι και τη νέα σχολική χρονιά στο Οντάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επαρχία του Οντάριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τον Σεπτέμβριο, μολονότι τα κρούσματα της Covid-19 έχουν σταθεροποιηθεί και οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να επανεκκινήσει η οικονομία νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

  Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά επανέφερε την τηλεκπαίδευση τον Απρίλιο, όταν το τρίτο κύμα της πανδημίας απειλούσε να φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.

  Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία "ήταν μια δύσκολη επιλογή αλλά δεν θέλω να αναλάβω ένα αχρείαστο ρίσκο με τα παιδιά μας αυτήν την ώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Νταγκ Φορντ, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που θέτουν για τους νεότερους οι παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

  Ο Φορντ είπε ωστόσο ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας, σε τρεις φάσεις, ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ιατρικές υπηρεσίες.

  Οι αρχές της επαρχίας είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι εστιατόρια και καταστήματα λιανικής θα επαναλειτουργούσαν μετά τις 14 Ιουνίου, εφόσον είχαν επιτευχθεί οι στόχοι που έθεσαν για τον εμβολιασμό των πολιτών.

  Απαντώντας σε ερώτηση αν βάζει την οικονομία πάνω από τα σχολεία, ο Φορντ είπε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ξανανοίξουν με ασφάλεια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  Νωρίτερα σήμερα, υγειονομικοί αξιωματούχοι της επαρχίας είπαν ότι η δεύτερη δόση των εμβολίων θα πρέπει να χορηγείται νωρίτερα απ’ όσο σχεδιαζόταν αρχικά, καθώς αυξάνονται τα αποθέματα αλλά ταυτόχρονα και η κυκλοφορία των παραλλαγών του κορονοϊού στην κοινότητα. Ο Καναδάς καθυστερούσε τη χορήγηση της δεύτερης δόσης μέχρι και για 16 εβδομάδες, ώστε να λάβουν την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Πλέον, έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% των ενηλίκων. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 6%.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ