Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 22:11

  Fed (Beige Book): Επιταχύνθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το διάστημα Απριλίου-Μαΐου

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό το διάστημα από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου από ό,τι κατά την προηγούμενη περίοδο αναφοράς, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Beige Book της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. 

  Όπως σημειώνει η έκθεση, η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε συνολικά με "μέτριο ρυθμό", ωστόσο αυτός ήταν ταχύτερος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. 

  Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ενώ και η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε παρά τις σημαντικές προκλήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού. 

  Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η Μπεζ Βίβλος αναφέρει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να αυξάνονται καθώς τόσο οι τιμές εισροών όσο και οι τιμές πώλησης κινήθηκαν ανοδικά.

  Παράλληλα, σημειώνει ότι οι εταιρείες αύξησαν το εργατικό δυναμικό τους με σταθερό ρυθμό, ενώ ορισμένες ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν εργαζόμενοι με χαμηλό ωρομίσθιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οδήγησε ορισμένες επιχειρήσεις να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους.

  Σε γενικές γραμμές, η έκθεση της Fed αναφέρει ότι η οικονομία φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία ανάπτυξης, αλλά ίσως όχι στο επίπεδο "έκρηξης" για το οποίο μιλούν πολλοί οικονομολόγοι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ