Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 22:27

  Brainard (Fed): Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον πληθωρισμό, αναμένεται να υποχωρήσει

  Brainard (Fed): Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον πληθωρισμό, αναμένεται να υποχωρήσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αναμένεται να αποκλιμακωθεί όταν η οικονομία ανακάμψει πλήρως και οι επιχειρήσεις επιστρέψουν στην κανονικότητα, ανέφερε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Federal Reserve. 

  Ειδικότερα, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Lael Brainard αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός κινείται "κάπως υψηλότερα" από το αναμενόμενο, ενώ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί την πορεία του πολύ προσεκτικά για ενδείξεις ότι μπορεί να εξελιχθεί με "ανεπιθύμητο τρόπο"

  Την ίδια στιγμή, η Brainard επανέλαβε την ήδη διατυπωμένη άποψη της, ότι οι αυξήσεις αυτές στον πληθωρισμό δεν θα έχουν διάρκεια, κάτι που δίνει στην Fed την ευελιξία να διατηρήσει τα επιτόκια της χαμηλά και να κρατήσει σε ισχύ τα μέτρα που έχει δρομολογήσει για να τονώσει την οικονομία.

  Ο βασικός λόγος για την άνοδο των τιμών είναι αυτό που η Brainard χαρακτήρισε προσωρινές ελλείψεις σε βασικές προμήθειες και εργατικό δυναμικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας. 

  "Πολλές επιχειρήσεις συρρικνώθηκαν προκειμένου να επιβιώσουν κατά την διάρκεια της πανδημίας και πλέον ενδεχομένως να δυσκολεύονται ή να κινούνται με επιφυλακτικότητα για να αυξήσουν και πάλι την παραγωγική τους ικανότητα", δήλωσε στο πλαίσιο ομιλίας της στο New York Economy Club. "Αυτές οι αναντιστοιχίες επιδεινώνονται σε κάποιους κλάδος από ιδιαίτερες διαταραχές στις προμήθειες, όπως στην περίπτωση των ημιαγωγών, του χάλυβα και της ξυλείας", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ