Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 21:05

  Musk: Σημαντικά προβλήματα στον εφοδιασμό οδηγούν σε αυξήσεις των τιμών

  musk
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικά ζητήματα με τον εφοδιασμό βασικών υλικών για την παραγωγή των αυτοκινήτων της Tesla είναι πίσω από τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk στο Twitter.

  Απαντώντας σε ένα tweet για τα χαρακτηριστικά του νέου Model Y και των φημών για αυξήσεις στις τιμές, ο Musk σημειώνει ότι ο λόγος για τις αυξήσεις στις τιμές είναι "οι μεγάλες πιέσεις στις τιμές στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρη τη βιομηχανία". 

  "Ιδίως οι πρώτες ύλες" είναι ο βασικός παράγοντας για την πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα, προσθέτει ο Musk. 

   

  Στην ενημέρωση των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο τον προηγούμενο Απρίλιο, ο Musk έκανε λόγο για "τρελές δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα", σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, η έλλειψη τσιπ αποτελούσε ένα "τεράστιο πρόβλημα". 

  Το τελευταίο έτος, μια παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών έχει επηρεάσει πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα μέχρι τα αυτοκίνητα.

  Και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Ford έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μια κρίσης στην παραγωγή λόγω των ελλείψεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, με την Ford να εκτιμά ότι η επιβάρυνση αυτό το έτος από την έλλειψη τσιπ θα φτάσει τα $2,5 δισ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ