Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 19:34

  Νέα ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon εγείρει νέα έρευνα

  Τι φέρνει η συνεργασία της Amazon με τα ΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων στα κέντρα αποθήκευσης της Amazon είναι σημαντικά υψηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά τραυματισμών εργαζομένων σε ανταγωνιστικές εταιρείες, όπως προκύπτει από νέα έρευνα.

  Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνει η νέα έρευνα του Strategic Organizing Center που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το 2020 καταγράφηκαν 5,39 σοβαροί τραυματισμοί για κάθε 100 εργαζόμενους σε αποθήκες της Amazon, ποσοστό σχεδόν κατά 80% υψηλότερων από το ποσοστό των τραυματισμών σε αποθήκες άλλων εταιρειών. Ως σοβαροί τραυματισμοί, σύμφωνα με τον SOC θεωρούνται αυτοί που αναγκάζουν τους υπαλλήλους είτε να χάσουν τη θέση εργασίας τους, είτε να μετατεθούν σε λιγότερο απαιτητική θέση εργασίας ή οδηγεί σε περιορισμό των καθηκόντων τους.

  Ο SOC, που αποτελεί έναν συνασπισμό εργατικών συνδικάτων, ανέλυσε τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία που υπέβαλε η Amazon στην Υπηρεσίας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) των ΗΠΑ, για τραυματισμούς εν ώρα εργασίας μεταξύ 2017 και 2020.

  Το ποσοστό των τραυματισμών στην Amazon το 2020 ήταν υψηλότερο από αυτό στην Walmart, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές της στον χώρο της λιανικής. 

  Το συνολικό ποσοστό των τραυματισμών, σοβαρών και ελαφρύτερων, εργαζομένων της Amazon το 2020 ήταν 6,5 για κάθε 100 εργαζόμενους, σύμφωνα με τη μελέτη. Ποσοστό υπερδιπλάσιο αυτού της Walmart, στην οποία καταγράφηκαν τρεις τραυματισμοί σε κάθε 100 υπαλλήλους το 2020.

  Εν τω μεταξύ, η Washington Post δημοσίευσε την Τρίτη μια ανάλυση των δεδομένων της OSHA, η οποία έδειξε ότι τα σοβαρά ποσοστά τραυματισμού στην Amazon είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνα σε αποθήκες άλλων επιχειρήσεων.

  Οι εκπρόσωποι της Amazon δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό των στοιχείων. Η Walmart επίσης δεν ανταποκρίθηκε.

  Η Amazon πρόσφατα έλαβε μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες ασφάλειας στον χώρο εργασίας, καθώς αυξάνονται οι επικρίσεις σε βάρος της από υπαλλήλους, ακτιβιστικές ομάδες αλλά και πολιτικούς σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, παραδέχτηκε επίσης πρόσφατα ότι η εταιρεία χρειάζεται "να κάνει καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας" και δεσμεύτηκε να καταστήσει την Amazon τον "καλύτερο εργοδότη" του κόσμου. Τον περασμένο μήνα, η Amazon επανέλαβε τον στόχο της να μειώσει τους τραυματισμούς εργαζομένων κατά 50% έως το 2025. Η Amazon σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια φέτος στον τομέα της ασφάλειας.

  Ωστόσο, εργαζόμενοι της Amazon, πρώην αξιωματούχοι της OSHA και εκπρόσωποι συνδικάτων δήλωσαν στην Post ότι η αύξηση του ποσοστού των τραυματισμών στην εταιρεία οφείλεται εν μέρει τους όρους παραγωγικότητας που επιβάλλει η εταιρεία. Η Amazon απαιτεί από τους εργαζόμενος στις αποθήκες της να συλλέγουν, να συσκευάζουν και να αποθηκεύουν συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων ανά ώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ