Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 18:00

  Moderna: Ύπεβαλε αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ

  Moderna: Ύπεβαλε αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ υπέβαλε την Τρίτη η Moderna Inc. Είναι η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που καταθέτει ανάλογο αίτημα, καθώς οι Pfizer/BioNTech ζήτηση πλήρη άδεια για το δικό τους εμβόλιο τον προηγούμενο μήνα.

  Σημειώνεται ότι και τα δύο ανωτέρω εμβόλια έχουν λάβει άδεια επείγουσας χρήσης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, εργαλείο που επέτρεψε στην ρυθμιστική αρχή να εγκρίνει τα εμβόλια εν μέσω πανδημίας με βάση έναν ελάχιστο αριθμό μολύνσεων κορονοϊού επί των συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή και τα δεδομένα δύο μηνών όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

  Η πλήρης έγκριση για τα εμβόλια του κορονοϊού, η οποία θα βασίζεται σε δεδομένα έξι μηνών, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την άμβλυνση της απροθυμίας των πολιτών στις ΗΠΑ και σε άλλες πλούσιες χώρες να κάνουν τα εμβόλια.

  Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα συνεχίζει να υποβάλει δεδομένα για το εμβόλιό της στον FDA τις επόμενες εβδομάδες, ενώ θα αιτηθεί την αξιολόγησή τους κατά προτεραιότητα. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δεδομένων, ο FDA θα ενημερώσει την εταιρεία για το πότε θα αξιολογηθεί επισήμως, όπως ανέφερε η Moderna.

  Σημειώνεται ότι ήδη έχουν διανεμηθεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 151 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ