Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 14:12

  ΕΤΕπ: Επενδυτικό "κενό" έως και 10 δισ. ευρώ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain

  ΕΤΕπ: Επενδυτικό "κενό" έως και 10 δισ. ευρώ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ετήσιο επενδυτικό κενό από 5 έως και 10 δισ. ευρώ στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain "βλέπει" η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, γεγονός που δυσκολεύει και άλλο την προσπάθεια της ΕΕ να πλησιάσει τα επίπεδα της Κίνας και των ΗΠΑ.

  Η ΕΤΕπ δήλωσε ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα αντιπροσωπεύουν μαζί περισσότερο από το 80% των 25 δισ. ευρώ των ετήσιων επενδύσεων σε μετοχές και των δύο τεχνολογιών, οι "27" της Ευρώπης συνεισφέρουν μόλις 1,75 δισ. ευρώ, που "μεταφράζεται" μόλις σε 7%.

  Τόνισε ακόμα πως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain έχουν η δυνατότητα να αναζωογονήσουν τομείς που επλήγησαν από την πανδημία, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η υγειονομική περίθαλψη, ενισχύοντας την οικονομική ανθεκτικότητα της ΕΕ.

  "Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη υποεπενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη και Στο blockchain σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες" ανέφερε η ΕΤΕπ σε έκθεσή της, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Ευρώπη δυσκολεύεται να μετατρέψει την επιστημονική της αριστεία σε επιχειρηματική δραστηριότητα και οικονομική επιτυχία.

  Η ΕΤΕπ υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση μπορεί να γίνει πιο δύσκολη βραχυπρόθεσμα ως αποτέλεσμα των συνθηκών της αγοράς, διευρύνοντας το επενδυτικό χάσμα.

  Η έκθεση σημειώνει πως στους παράγοντες που προκαλούν το επενδυτικό κενό της ΕΕ συγκαταλέγονται η περιορισμένη διάθεση ευρωπαϊκών κεφαλαίων λόγω των υψηλών αρχικών επενδυτικών αναγκών, η έλλειψη γνώσεων και η περιορισμένη εξειδίκευση των επιχειρηματικών κεφαλαίων της Ευρώπης στις δύο τεχνολογίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ