Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 11:55

  Daimler - Nokia έβαλαν τέλος στη δικαστική διαμάχη για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας

  Daimler - Nokia έβαλαν τέλος στη δικαστική διαμάχη για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Daimler συμφώνησε να αποζημιώσει τη Nokia για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας της, βάζοντας τέλος σε μια διαμάχη που ανέδειξε την αντιπαράθεση μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών και αυτοκινητοβιομηχανιών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα για βασικές τεχνολογίες.

  Οι εταιρείες τεχνολογίας θέλουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να καταβάλλουν δικαιώματα για τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα πλοήγησης, επικοινωνίες οχημάτων και συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά οι τελευταίες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να πληρώνουν οι προμηθευτές τους.

  Nokia και Daimler είχαν αλληλομηνυθεί στα γερμανικά δικαστήρια τα τελευταία χρόνια. Οι δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας για τις πατέντες, αλλά δήλωσαν ότι σταματάει η δικαστική διαμάχη.

  Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη σηματοδοτεί την τελευταία νίκη για τη Nokia, η οποία τον Απρίλιο συνήψε συμφωνία με την κινεζική Lenovo βάσει της οποίας η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία PC στον κόσμο θα καταβάλει εξισορροπητική αποζημίωση στη φινλανδική εταιρεία.

  Προηγήθηκε συμφωνία με τη Samsung, σύμφωνα με την οποία η νοτιοκορεατική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει δικαιώματα για τις τεχνολογίες που σχετίζονται με τα πρότυπα βίντεο.

  "Χαιρετίζουμε τον διακανονισμό, από οικονομική άποψη και επειδή αποφεύγουμε τις χρονοβόρες... διαμάχες", δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.

  Η συμφωνία είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Nokia, δήλωσε ο αναλυτής της Danske Bank Mads Rosendal.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ