Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 11:11

  Ο Έλον Μασκ εξηγεί γιατί αυξάνονται οι τιμές αυτοκινήτων της Tesla

  Ο Έλον Μασκ εξηγεί γιατί αυξάνονται οι τιμές αυτοκινήτων της Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πίεση που δέχεται η εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κυρίως ως προς τις πρώτες ύλες, οφείλεται η αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων της Tesla, εξηγεί ο Έλον Μασκ.

  Απαντώντας σε έναν tweet του χρήστη @Ryanth3nerd, ο οποίος έγραφε: "Πραγματικά δεν μου αρέσει ο δρόμος που ακολουθεί η @tesla αυξάνοντας τις τιμές των οχημάτων, αλλά αφαιρώντας χαρακτηριστικά όπως η οσφυϊκή ζώνη για το Model Y...", ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας έγραψε:

  "Οι τιμές αυξάνονται λόγω της μεγάλης πίεσης των τιμών στην αλυσίδα εφοδιασμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Ειδικά για τις πρώτες ύλες".

  Τον Μάιο, η Tesla αύξησε τις τιμές των Model 3 και Model Y. Αυτή ήταν η πέμπτη σταδιακή αύξηση των τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας για τα οχήματά της μέσα σε λίγους μήνες.

  Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της εταιρείας τον Απρίλιο, ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla αντιμετώπισε "μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού", αναφέροντας την έλλειψη τσιπ. "Έχουμε ξεπεράσει ως επί το πλείστον το συγκεκριμένο πρόβλημα", πρόσθεσε στην ίδια παρέμβαση. 

  Με αφορμή την αφαίρεση της οσφυϊκής στήριξης στην πλευρά του συνοδηγού στο Model Y της Tesla, ο Μασκ τόνισε: "Η κινητή οσφυϊκή στήριξη αφαιρέθηκε μόνο στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού του 3/Y (προφανώς δεν υπάρχει στα πίσω καθίσματα). Τα αρχεία καταγραφής έδειξαν σχεδόν μηδαμινή χρήση. Δεν άξιζε το κόστος, όταν δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ".

  Τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα Electrek ανέφερε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του Tesla Model Y αναφέρουν ότι τα ηλεκτρικά SUV τούς παραδίδονται χωρίς οσφυϊκή στήριξη στην πλευρά του συνοδηγού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ