Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 08:50

  Κίνα: Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Caixin

  Κίνα: Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Caixin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα, σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία που εμφάνισαν ολίσθηση της δραστηριότητας εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης από το εξωτερικό.

  Ο δείκτης μεταποίησης της Caixin, σημείωσε άνοδο στις 52 μονάδες τον Μάιο έναντι των 51,9 μονάδων τον Απρίλιο, τόνισε η Caixin και η IHS Markit.

  Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 51 μονάδες τον Μάιο από τις 51,1 τον Απρίλιο.

  Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που οι δύο δείκτες, της Caixin και ο επίσημος, δείχνουν διαφορετικές κατευθύνσεις.

  Μια τέτοια απόκλιση συνέβη στο παρελθόν, καθώς οι δύο έρευνες καλύπτουν διαφορετικές ομάδες παραγωγών.

  Τα στοιχεία του Μαΐου αποτελούν τον 13ο συνεχόμενο μήνα που ο PMI της Caixin παρέμεινε υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Ο υποδείκτης που μετρά τις νέες παραγγελίες, διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του 2021, αν και με μικρότερη ταχύτητα, τόνισε η Caixin.

  Οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε υψηλό εξαμήνου.

  Ο υποδείκτης για την απασχόληση ήταν σχεδόν αμετάβλητος μετά από την ελαφρά άνοδο του Απριλίου, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση για προσλήψεις, εξαιτίας του αυξημένου κόστους εισαγωγής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ